Inclusieseur

En…wezen kijken bij het NK Wielrennen in Ede? Ik ook niet! Gebeurt er eindelijk wat in Ede dan laten we het massaal afweten…Nou vind ik wielrennen best leuk. Maar voetbal ook en shit…tijdens het wielrennen op zaterdag was er net voetbal op tv. Zondag dan? Ai, Max Verstappen op de buis tijdens de GrandPrix in Oostenrijk waar meer Nederlanders aanwezig waren dan tijdens het NK wielrennen in Ede. Nou hielp de buitentemperatuur ook niet mee. De angst om in het hete asfalt weg te zakken speelde ook een rol. Maar ik dacht bij mezelf: kan dat niet anders? Moeten die evenementen nou precies op hetzelfde moment plaatsvinden?

En toen had ik het: wat we in Ede nodig hebben is een evenementencoördinator! Zo’n mannetje dat even belt met de FIFA en vraagt of die WK-wedstrijd niet een uurtje of vijf later kan beginnen. Iemand die een mailtje stuurt naar Bernie Ecklestone en zegt dat die GrandPrix een weekje verplaatst moet worden. Dat hebben we nodig. Maar voordat ik mijn idee in de gemeentelijke ideeënbus wilde pleuren las ik nog even de Perspectiefnota en verdomd: we krijgen al een evenementencoördinator! Fulltime. Het kost een paar centen, dat wel, maar voor € 120.000 per jaar worden alle evenementen in Ede gecoördineerd. Hopen dat de FIFA en de Formule 1 goed naar je luisteren maar je hebt sowieso je handen vol aan het coördineren van die andere 9 evenementen in Ede.

Maar daar blijft het niet bij; we krijgen ook een adviseur inclusie. Een inclusieseur. Met een s maar ja, die klemtoon he? Kost ook al gauw een ton. Zit er nog niets voor je bij? Word dan de nieuwe Edese GEO-medewerker! Daar hebben we er in Ede zelfs twee van nodig maar waarschijnlijk wordt één van de voormalig wethouders omgeschoold dus dat kost maar een ton. Leuke job hoor! Geen idee wat je moet doen en of we het nodig hebben maar je kunt ze maar beter in huis hebben.

Ben je goed in kletsen dan kun je nog altijd voor Ede de public affairs gaan doen. Ook hier wordt in eerste instantie gezocht naar iemand binnen het bestaande ambtenarenbestand dus binnenkort is er waarschijnlijk een vacature voor groenonderhoudmedewerker in Ede. De babbelaars die hier de plantsoenen staan te schoffelen lijken me namelijk uitstekend geschikt voor de Edese public affairs.

Of wat denk je van deze wervende vacaturetekst: “Ben jij de accurate duizendpoot die er van houdt om gedetailleerde informatie bij elkaar te brengen en uit te tekenen? Minecraft voor volwassenen!” Word je wethouder? Word je burgemeester? Nee, dat niet maar allround medewerker basisregistraties is natuurlijke een mooi opstapje.

Voor de aankomende jaren wordt er invulling gezocht voor meer dan 22 functies waarvan ik de inhoud en noodzaak niet altijd begrijp. Ze kosten zo maar een ton per functie. Sommigen worden ingevuld vanuit het bestaande personeelsbestand maar voor zo’n lege plek moet weer snel iemand worden ingehuurd. Gewoon kosten verschuiven dus.

Maar er vervallen ook functies: die aan de balie burgerzaken. Die gaat namelijk minder vaak open. Vanwege bezuinigingen…gek he?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *