Bijbaantje voor 24 uur? Ton per jaar!

Er is in Ede een programma en dat heet Vitale Vakantieparken. Waarom? Omdat die bungalowparken na een flitsende start waarin woonwagens worden verkocht als beleggingsobjecten na een jaar of twintig aftakelen naar een huisvesting voor arbeidsimmigranten en als die chalets eenmaal zijn uitgewoond vervolgens dienen als een kwekerij voor wiet. De parkkosten zijn vervolgens achterlijk hoog, de huisjes niets meer waard en er komt geen toerist meer naar die parken.

De gemeente vindt dat het moment om in te grijpen. Die bungalowparken moeten weer vitaal worden. Er moeten weer toeristen in worden gepropt die hun geld gaan uitgeven in de lokale horeca. En om dat te regelen is er het programma Vitale Vakantieparken.

Je kunt het ook zo samenvatten: als alle ondernemers er massaal geld aan hebben verdiend dan gaat de overheid het, op kosten van de burgers, opknappen zodat er nog wat aan verdiend kan worden door de pannenkoekenrestaurants.  

Volgens mij geen taak voor een overheid. Maar de gemeente Ede denkt daar anders over. Het concept Vitale Vakantieparken is er dus om die afgeragde parken weer op te pimpen. Op kosten van de gemeenschap uiteraard.

Om dat concept lekker in de markt te zetten is er superpositieve communicatie nodig. Zo’n afdeling moet zijn eigen voortbestaan verzekeren en dan moet er iemand komen dat kan regelen: de communicatieadviseur.

En je kunt solliciteren. Als zzp’er werk je dan 24 uur per week tegen een tarief tussen de € 62,50 en € 95 per uur. Solliciteer je en vraag je € 80,- per uur dan ben je dus binnen. Maar daar moet je wel wat voor doen! Nou ja…

Je onderhoudt de website, maakt de nieuwsbrieven en de persberichten. Je onderhoudt je netwerk, met al die andere zzp’ers die het heerlijk vinden om ook een paar uur te vergaderen over niks en ook € 80 per uur verdienen. Je schrijft teksten. Je ontfermt je over de webcare en helpt je collega’s met hun twitter- en facebookberichtjes.

Je moet alles doen om je nieuwe afdeling in stand te houden samen met de programmamanager, de programmasecretaris, de programmaondersteuner en programmaprojectleiders. Een indrukwekkend programma dus.

Je verdient daarmee zo’n € 80 per uur en dat is voor drie dagen per week al gauw een ton per jaar. En dat drie jaar lang. Ik weet niet of de programmamanager, de programmasecretaris, de programmaondersteuner en de programmaprojectleiders ook zoveel verdienen maar je bent als gemeente per jaar al snel een half miljoen kwijt. Maar dan is er nog één likje verf is aangebracht. Dan hebben we alleen een back-office ingericht.  

Nog een keer samenvatten: bungalowboeren laten hun parken verslonzen, de gemeente wil dat opknappen en om dat concept goed te verkopen zoeken ze een communicatiespecialist die met drie dagen werken per week een ton per jaar verdient. En dat drie jaar lang.

Edenaren lijden onder de energiecrisis. De Voedselbank draait overuren. We kunnen de Edese daklozen nauwelijks bed, bad en brood bieden laat staan de oorlogsvluchtelingen die we bij de poorten van het dorp de toegang weigeren. Allemaal overheidstaken.

Heb je daar allemaal lak aan dan kun je hier solliciteren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *