Verslag gemeenteraad 13 september

Zien we binnenkort wethouder Willemien Vreugdenhil terug achter de receptie van bungalowpark  de Eder Heide? Wordt Leon Meijer badmeester op camping de Gelderhof? Als het aan wethouder Peter de Pater ligt wel want hij wil samen met nog 10 andere gemeentes en de provincie Gelderland bungalowparken opkopen om die verlepte troep op te knappen en zo weer snel massa’s toeristen naar de Veluwe trekken. Een beproefd concept waarmee dorpsgenoten steenrijk zijn geworden door de bestaande huurders van de parken af te jagen en de aftandse stacaravans te vervangen door stenen bungalows die worden verkocht tijdens ‘inspiratiedagen’ waarop een jaarlijks rendement van 8% wordt beloofd (in de kleine lettertjes staat dan dat die belofte maar drie jaar geldt).

Binnenkort zien we burgemeester Verhulst dus in HouseVision naast Tim Immers om de modellen ‘Edelhert’ en ‘Dwergkonijn’ aan de man te brengen want de gemeenteraad zal binnenkort wel akkoord gaan met de plannen. Dat de gemeente hiermee in concurrentie treedt met andere exploitanten maakte niemand wat uit want die staan inmiddels toch al in de Quote 500. Alleen de VVD sputterde nog tegen maar na een bilateraaltje tussen fractievoorzitters Bart Omlo van de VVD en JP van de Schans van het CDA direct na de vergadering zal de kogel wel snel door de bungalow zijn.

Ook D66 protesteerde bij monde van Stephan Neijenhuis nog, maar met het penthouse van Pechtold in het achterhoofd neemt niemand kritiek van D66 op vakantiewoningen nog serieus.   

Rasit Gorgulur nam actief deel aan het leuke debat en vroeg naar de juridische titel van de storting van 4 miljoen van de provincie. Zulke lastige vragen worden al snel technisch genoemd omdat niemand het antwoord weet dus daar horen we nooit meer iets van.

Waren 20 jaar geleden vooral de Randstedelijke eigenaren van een stacaravan het slachtoffer van de bulldozers van de nieuwe campingbazen, nu zijn het voornamelijk arbeidsmigranten die van de parken afgeknikkerd worden; we zullen dus allemaal op zoek moeten naar nieuwe stukadoors die voor een fooi het muurtje stuken. Geen gemeenteraadslid die zich druk maakte over die bevolkingsgroep overigens.

De gemeente wordt voor 8,25% aandeelhouder in een nieuwe bv. Met weinig fantasie is die vennootschap OMVV bv gedoopt. De naam Horrorparken bv heeft het blijkbaar niet gehaald. Gek genoeg blijft het risico overigens niet beperkt tot de waarde van de aandelen maar kan de gemeente ook aansprakelijk worden voor toekomstige verliezen van lokale projecten. Tegen de tijd dat die verliezen zich voordoen zit er al lang weer een nieuwe gemeenteraad dus een kniesoor die daar op let.

Enfin, mocht u een binnenkort een bungalow willen boeken voor een weekendje weg in uw eigen gemeente dan kunt u bellen met het vertrouwde nummer 14 0318.

Gebeurde er verders nog wat deze avond? Ja, er was iets met de Bettekamp maar niemand maakte de indruk daar iets van te begrijpen en het was al laat. Noar huus en snel een bietje!

Over twee weken is er weer een nieuwe vergadering van ons gemeentebestuur en wilt u als burger ook eens in de watten worden gelegd met leuke discussies, hippe snacks en tropische cocktails dan bent u welkom op de Bergstraat in Ede.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *