Bekijk het verder maar!

De gemeenteraad kwam weer eens bij elkaar afgelopen donderdag. En eigenlijk was die vergadering gewoon overbodig, zoals zoveel overbodig is. Bijvoorbeeld de loze opmerking van de fractievoorzitter van het CDA. Hij meldde dat er een hoop moties en amendementen waren. Inhoudelijk had hij verder niets, maar dan ook niets te melden. Sorry, ja toch, iets over onkruid.

Je zag dan ook voortdurend op je laptop dat de burgemeester steeds allerlei papieren (waarschijnlijk die hoop moties en zo) door elkaar aan het husselen was. Mijn kleinzoon zei laatst: “opa, dit is een ernstige zaak”. Dat vond de burgemeester ook. “Alles wordt” zo zei hij “serieus bekeken door het college”. Nou, daar heb ik zo mijn twijfels over.

De beweging Burgerbelangen deelde mee dat Barneveld de kippen van Ede had afgepakt. Ach ja, af en toe een lolletje tussendoor tijdens zo’n vergadering kan geen kwaad.

Wel belangrijk is natuurlijk, ook voor de tv-kijker, het zicht op de cv-radiator achter het spreekgestoelte. Dien daar als collegepartij eens een motie over in. Dat is belangrijk. Zo’n radiator moet er toch enigszins fraai uitzien. Hierbij een handreiking aan het CDA die, door het indienen van een kunstzinnige motie, weer eens echt inhoudelijk aan de slag kan gaan. En wat ook belangrijk is, is dat er dan geen steun nodig is van de oppositiepartijen!!! Gewoon doen!! Je hebt toch de meerderheid!!

Uiteindelijk gaat het niet om de inhoud maar om de toon van de raadsvergadering. Althans dat begreep ik uit de woorden van de burgemeester.

“C’est le ton qui fait la musique”. Dat klinkt leuk maar dat slaat in dit geval nergens op. De wijze waarop iets gezegd wordt is blijkbaar net zo belangrijk als de inhoud. Bovendien denkt de burgemeester over de oppositie het volgende: “bekijk het verder maar!”

Zo lijkt het in ieder geval wel.

Wel zou je kunnen concluderen na zo’n ellenlange vergadering dat de oppositiepartijen de weg van de minste weerstand hebben gekozen door die hoop moties en amendementen in te trekken. Nogmaals mijn kleinzoon: “Dat is een ernstige zaak”.

Dus met andere woorden: “burgemeester: bekijk het verder zelf maar!”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *