TeslaTank

Ik ben een feminist. Een versie 3.0. Gelijkheid in alles. Ik irriteer me dan ook mateloos aan de bevoordeling van sommige groepen van overheidswege. Vrouwenquota in directies? Belachelijk. Positieve discriminatie van minderheden: fout. Gejammer van groepen die denken dat ze worden achtergesteld? Stop met janken en ga aan de slag.

Maar als ik in Duitsland moet parkeren in zo’n enge parkeergarage dan laat ik al mijn feminisme varen: speciale parkeerplekken voor vrouwen….zalig!! Je kunt er makkelijk indraaien en je kunt daarna zelfs de deur helemaal opendoen zodat je enigszins elegant je auto kunt verlaten. Je wordt niet platgedrukt tussen je eigen auto en die auto daarnaast waardoor je niet schurend met je ritssluitingen van je jas en je tas tegen de lak van de auto jezelf een weg hoeft te banen naar wat ruimte. Feminisme is één ding, maar ontspannen parkeren gaat dan toch even voor.

Nou was er laatst een plan in Ede. Een creatief plan en dat komt al niet zo vaak meer voor dus dat valt al snel op. Speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen. Nou ben ik niet zwanger maar ik zat me wel af te vragen hoe je als zwangere vrouw in hemelsnaam je auto kunt parkeren op het Kuiperplein en dan ook nog je auto kunt verlaten zonder direct weeën op te wekken. Doen dus die speciale parkeerplaatsen.

Maar er is wat weerstand tegen. Dat snap ik dan weer wel maar ik heb zelf ook wat weerstand tegen andere parkeerplaatsen en dat zijn die parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. U begrijpt: ik heb geen elektrische auto. In al mijn feministische hypocrisie had ik dan wel een argument gevonden om daar toch te parkeren maar dat is dus niet nodig.

Ze schijnen vreselijk duurzaam te zijn die auto’s met een elektrische motor die stroom gebruikt die wordt gewonnen door steenkool te stoken. Die auto’s met een accu die alleen kan worden gemaakt door in verre landen kindertjes keihard te laten werken zodat hier in Nederland een manager de duurzame dude kan uithangen. En dat die bijtelling maar 4% is, ach, dat staat er natuurlijk los van.

Zwaar gesubsidieerd, gevaarlijke hoge acceleratie, vervuilende productie met behulp van kinderarbeid en dan ook nog speciale parkeerplaatsen helemaal vooraan. Wat is dat voor idioterie? Waarom maken we wel een uitzondering voor elektrische auto’s die al zoveel voordelen hebben terwijl zwangere vrouwen hun 4e hands Japannertje helemaal achteraan moeten zetten om zich daarna in de meest onmogelijk positie moeten wurmen om hun auto überhaupt te kunnen verlaten?

Gelijke behandeling is niet altijd sociaal. We vinden het dus logisch dat gehandicapten dicht bij de ingang van de winkel mogen parkeren. Dat vindt niemand raar. Maar waarom vindt ook niemand het raar dat die dikke Tesla’s op iedere parkeerplaats mogen opladen en dan ook nog eens op de mooiste plekken mogen staan. Je kunt toch ook geen diesel tanken op het Kuiperplein terwijl je daar geparkeerd staat? Gekkigheid!

Doen dus die parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen en ik heb dus al plaatsen in gedachten: de plekken die nu zijn gereserveerd voor die Teslatankers. Want als je al zoveel voordeel hebt van een elektrische auto van de zaak dan mag je best iets verder lopen.

Loop naar de pomp bijvoorbeeld.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.