FieldLabSmartBase

Zonder dat je het in de gaten hebt wordt er in Ede al volop met je geëxperimenteerd. Zo loopt er al een paar jaar het experiment ‘hoeveel fijnstof kan een mens verdragen’ dat wordt gesponsord door het Warmtebedrijf. Ook psychische experimenten vinden plaats. Onder het motto “Al is je kunstwerk nog zo gek, in Ede is er altijd plek” wordt het brein van de Edenaar getest op de hoeveelheid lelijkheid dat een mens kan verdragen.

Er is maar één goede reden om de overgang bij de Kerkweg te sluiten en dat is dat ik dan niet meer tegen die afschuwelijke, door de gemeente gesubsidieerde, graffiti aan hoef te kijken. Hemeltergend is het schilderij van het ons koningspaar in het dorpshuus aan de Bergstraat en, ik zeg dit als republikein, de standbeelden van het koningspaar op de Willem Dreeslaan zijn een artistiek dieptepunt. De goede smaak van de Edenaar wordt hier duidelijk op de proef gesteld.

Binnenkort vindt ook het experiment plaats in hoeverre grondwater dat eerst door de verroeste Edese centrale verwarmingen wordt geperst daarna nog drinkbaar is. Dezelfde sponsor als van het fijnstofexperiment overigens.

Helemaal nieuw is het experiment van de burgemeester op de bewoners van Ede-Zuid. Onderzocht wordt hoeveel extra doden er zullen vallen als de brandweerkazerne bij de Stadspoort wordt gesloten. Spannend, maar het levert een bezuiniging op van € 250.000 op een begroting van meer dan 400 miljoen euro!

Geen wonder dat het Ministerie van Defensie dacht dat Ede wel een geschikte locatie kan vormen voor een geheim terrein om eens lekker wat te prutsen en klungelen omdat er hier geen enkele politieke weerstand is tegen medische experimenten op de bevolking.

En daarom wordt binnenkort een deel van het kazerneterrein bij de Driesprong omgebouwd “tot een experimenteeromgeving voor maatschappelijke vraagstukken”. Ik vind dat nogal cryptisch. Maatschappelijke vraagstukken, dat is een ruim begrip.

Het lijkt er op dat we een soort Area 51 creëren in Ede, wat weer goed is voor het toerisme, maar het gaat FieldLabSmartBase heten. Het FLSB dus en ik wil niet aan complottheorieën doen maar zou die afkorting eigenlijk niet gewoon Fuck Locals, Start Braindamage betekenen?

Pas later zag ik het, en dit is echt geen wappie-gedrag: FieldLabSmartBase is een samentrekking van FieldLabSM en Artbase. Dat laatste ken ik inmiddels maar van dat eerste heb ik nog nooit gehoord al maakt het me wel weer nieuwsgierig: een combinatie van seks en kunst, waar vind je dat nog?!

Of worden hier binnenkort kritische columnisten gebrainwasht? Vinden hier de hertellingen van de komende raadsverkiezingen plaats waaruit blijkt dat het CDA geen twee maar twintig zetels heeft behaald? Worden de laatste tegenstanders in de gemeenteraad van de World Food Center Experience hier gemarteld totdat ze voor stemmen?

Je weet het niet want het zal allemaal wel geheim zijn. Gelukkig hebben we dan een gemeenteraad die dat controleert, maar ja, dat is ook allemaal geheim. Misschien kunnen ze beter daar vergaderen?

Maar mocht ik binnenkort onvindbaar zijn, wil iemand dan eens informeren aan de poort van Defensie bij de Driesprong?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *