Edese Criminaliteit

Het zal de hitte zijn of de Coronabeperkingen, of een combinatie daarvan maar het is wel erg onrustig in Nederland de laatste weken. In de Schilderswijk zijn ‘opgeschoten jongeren’ druk met de afbraak van de wijk waar ze in wonen. Het heeft uiteraard niets met opvoeding ofzo te maken.

In Kanaaleiland in Utrecht zijn er wat ‘verveelde pubers’ die de politie de wijk uitjagen omdat ze graag hun verder willen gaan met hun hobby: het vernietigen van hun eigen leefomgeving en het lijkt er op dat gebrek aan aandacht van de scholen, maatschappelijk werkers en de politiek de oorzaak is van hun gedrag.

In Scheveningen werd een rapper gestoken met een mes door een andere rapper die blijkbaar vond dat hij slecht rapt. Bij een recreatieplas in Amsterdam werd iemand doodgeschoten omdat hij een dief van een horloge aansprak.

Tot zover de Randstad. En Ede dan?

Ook Ede ontkomt niet aan een verharding van de criminaliteit. Zo is de politie nog steeds op zoek naar de eigenaar van een zak ingevroren rozijnenbroodjes. De inbreker is inmiddels aangehouden en ingesloten maar hangende het onderzoek doet de politie geen verdere mededelingen.

Een andere crimineel werd betrapt met de smoking gun nog in zijn handen, in dit geval een Cornetto-ijsje met naast hem een jute (!) zak met daarin twee zakken diepvriespatat en twee broodjes bapao, gekocht bij de Albert Heijn, wat getuigt van zoveel slechte smaak dat een arrestatie niet uit kon blijven. Ook hier zoekt de politie naar de rechtmatige eigenaar. Heeft u inlichtingen over deze zaak dan kunt u zich, ook anoniem, melden bij de politie.

Dat de criminaliteit in Ede welig tiert bleek wel uit het schokkende bericht van vanochtend van de politie dat zij in het Edese bos een man en vrouw zonder kleding, met vermoedelijk de bedoeling daar de liefde te bedrijven, hebben betrapt. Na aangekleed te zijn ontvingen deze criminelen een boete omdat de toegang verboden is tussen zonsondergang en zonsopkomst.

Vanochtend, heel vroeg, was ik zelf getuige van een misdaad. Ik zag een meisje van een jaar of zes onrechtmatig bloemen verwijderen uit een gemeentelijke berm, kennelijk met het doel daarmee een bos bloemen te maken en die wederrechtelijk te onttrekken aan het publieke domein.

Ik wist niet wat te doen. Ik twijfelde of ik de politie zou bellen maar die was nog druk in het Edese bos. Ik zou natuurlijk zelf deze misdadiger kunnen aanspreken op dit gedrag maar dan loop ik zelf risico. We wonen wel in Ede tenslotte. Er kan op zo’n moment van alles gebeuren.

Zometeen

steekt ze nog

een bloem

in mijn haar.

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *