Draaigatje

Nieuw! Er is een oplossing voor alle problemen! Een antwoord op uw vragen. Alle vragen? Ja, spiritueel, relationeel, levensvragen maar vooral politieke vragen.

Het antwoord in niet inclusie. Dat was het antwoord in 2018.

Het antwoord is ook niet verbinden. Dat was het antwoord in 2017.

Duurzaamheid? Dat is zoooo 2016.

Het antwoord in 2019 is biodiversiteit! Ja mensen, last van processierupsjes? Koop dan nu biodiversiteit. Kortademig? Laag libido? Slechte peilingen? Biodiversiteit is de oplossing. Het klinkt dan ook alsof je het in een kuipje koopt. Een pondspak biodiversiteit voor € 1,99. Inmiddels zijn de eerste biodiversiteitsconsultants al in te huren. Of, als het heel persoonlijk wordt, een biodiversiteitscoach voor maar € 95,- per consult.

Geef er geen geld aan uit mensen. Biodiversiteit is gratis en komt vanzelf. Met het opwarmen van de aarde wordt de ecologische scope al groter en groter. Zo voegden we de laatste jaren naast de eikenprocessierups al de tijgermug, de lymeteek en de Pieterman (blank overigens) toe aan ons Hollandse ecologische systeem. Bovendien schijnt het Indonesische Draaigatje massaal op te rukken naar Nederland en inmiddels al de poorten van Wenen te bestormen.

Bent u meer van de plantjes? We hebben sinds kort de Japanse Duizendknoop. Gratis en voor niets! Op het water schijnt de Afrikaanse Waterhyacint het goed te doen, al moeten die volgens sommige politieke partijen worden opgevangen in de regio. Niet van de plantjes? Probeer dan eens de buxusmot, dan ben je zo voor je voortuintje af!

Of hoeft het eigenlijk niet zo biodivers te zijn? Vinden we het meer overlast dan een verrijking van ’s Neerlands natuur? Ik wel. We zijn ook retesuf dat we ons druk maken over biodiversiteit terwijl we onze inheemse soorten niet eens in stand kunnen houden. Razendsnel neemt de hoeveelheid inheemse dier- en vogelsoorten af. Ik zeg: eigen vogels eerst. Klinkt racistisch he? Niks geen inclusie maar raus met die Japanse Duizendknoop en Indonesische Draaigatjes! Niks geen verbinden en ontmoeten maar opzouten met die eikenprocessierups en Pietermannen.

Tegenwoordig doen mensen dat zelf. Met gif, branders en vlindernetjes maar de afvalcentrales kunnen de aanvoer niet aan. Vroeger vraten koolmezen en vleermuizen die rotrupsen op. Nu niet meer. Omdat we de processierups willen bestrijden kappen we eikenbomen om. Waar moet je dan nog in slapen als vleermuis of koolmees? En gaan die rupsen ineens denken: “Gut, er zijn geen eiken meer, stop met voortplanten!”

We hebben een dikke deken van stikstof over Nederland gelegd waardoor vogels geen fatsoenlijk ei meer kunnen leggen. Komt er toch nog iets uit zo’n gammel ei gekropen dan is de kans groot dat het kuikentje gebroken pootjes heeft omdat moeders geen kalk meer kon vinden in de grond vanwege het stikstofdekbed. Geen vogels meer dus die normaal gesproken gratis en voor niets al die tropische insecten opvreten.

Je ziet het niet, dat stikstof. Veeteelt schijnt voor de helft verantwoordelijk te zijn voor de uitstoot van allerlei gassen en ook stikstof. En wat dat betreft scoren we goed in Ede met zijn 5 miljoen kippen, honderdduizenden varkens en koeien en 6 wisenten. Maar in plaats van het selecte groepje grootvervuilers aan te pakken stuurt de gemeente ons een Tiny Forest: drie bomen en wat struikjes op een lapje grond dat net zo klein is als een tennisveld. Schaamlappen grond dus.

Hou ermee op. Dat sentimentele gezever over biodiversiteit terwijl in Ede massaal de stikstofuitstoot wordt gepromoot omdat we denken dat we de wereld moeten voeden met plofkippen en kooivarkens. Er is voedsel genoeg in Ede, geproduceerd door een klein clubje bio-industriëlen die massaal hun voedsel exporteren en ons laten zitten met allerlei giftige gassen en meststoffen. Aanpakken dus, die stikstofmaffia.

Maar de Edese politieke rentmeesters zijn te bang voor hun plekje op het pluche. Misschien moeten we die als eerste uitroeien: de politieke schijtluizen.

Dan komt die schone lucht vanzelf.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *