EDE: HET VETSTE VOEDSELATTRACTIEPARK TER WERELD

Afgelopen donderdag was er weer een gemeenteraadsvergadering. Het ging over het World Food Center (WFC). Het WFC komt er, wat een opluchting voor ons allemaal! Met welk een enthousiasme en quasi deskundig verdedigde wethouder Meijer het WFC. Hier was een bijna professionele wethouder aan het woord die het niveau van een lokale politicus ontsteeg. Hoewel, een goede vriend van mij mompelde iets over amateurisme. Later verbeterde hij dat en hij vond de wethouder een echte dilettant. Ook de gemeenteraad zelf was echt op dreef. Het was mooi en opbeurend en fijn om te zien en te horen op welke wijze de gemeenteraad medeplichtig werd gemaakt aan het WFC.

Nogmaals, wat een opluchting.

Als Ede ergens behoefte aan had dan was dat wel het WFC. Want de inwoners dachten al lang dat Ede het centrum was van voedsel van de hele wereld maar nu weet iedereen in Ede het zeker: Ede is het enige en echte middelpunt van de wereldvoedselproductie!! Dat is echt vet!!!

Vanmorgen, zaterdagochtend, op het marktplein van het dorp Ede, werd al nagedacht door drommen positief ingestelde mensen over een standbeeld van brons voor onze wethouder. Een echte bronzen buste, die aangeboden zal worden door de dankbare burgerij! Of wellicht is een mooie bronzen gedenkplaat (aangeboden door een of ander fonds) midden op het marktplein een optie.

Maar wat zien we daar op het marktplein? Een meneer die aan een tafel een boek signeert? Dat is toch niet de burgemeester die zijn nieuwe boek met de titel “Stakende stemmen” signeert? Nee, natuurlijk niet, de werkelijkheid is dat de burgemeester zijn boek bijvoorbeeld op 25 september a.s. elders gaat signeren.

Door diezelfde kennis werd zelfs gefluisterd dat er een boek zal komen over de totstandkoming van het World Food Center in Ede. Een titel was al bedacht: “Megalomane Manipulatie”. Zou de gemeentelijke rekenkamer dat gaan doen? Nee hoor, zoiets duurt nog enkele jaren! Het is nu gewoon fijn dat Ede een burgemeester het boek “Stakende stemmen “ heeft geschreven. Of zoals mijn schoonmoeder altijd zei: “Wie schrijft die blijft”. Maar ja, uiteindelijk is dat ook niet waar.

Wij, inwoners van Ede, moeten vooral trots zijn op het World Food Center in Ede! Wat hebben wij hier naar gesnakt, wat een gemeentelijk cadeau voor ons.

Op een dag, vanaf 2023, kun je je met je gezin een hele dag  vermaken in het enige echte attractiedorp van Nederland. Je begint ’s ochtends in het mooie Kröller-Müller museum waar je in de museumwinkel het boek “Leven op krediet” kunt kopen. Dat boek gaat o.a.  over de lepe en slinkse wijze waarop de familie Kröller-Müller geld verzamelde om kunst te kunnen kopen. Na het bezoek aan dat museum gaat het hele gezin naar het World Food Center. Jammer dat daar de halfgare pizza’s die het gezin kocht  € 18,50 per stuk kostten. Maar niet zeuren, want de dag werd vervolgd met een bezoek aan het onechte museum over Hélène Kröller-Müller zelf,  het ART BASE Ede.

Vervelend was het dat de zoon van 8 jaar niet naar binnen mocht; hij was te jong! Hij mocht gelukkig wel op hetzelfde terrein op onze terugkeer wachten.  Daarna met gezwinde spoed naar het marktplein van Ede, waar de vele cafetaria’s al uren geopend zijn. Het hele gezin propte zich vol met friet, kalfskroketten en liters frisdrank. De wethouder van het WFC had het eten van friet in de openbare ruimte weliswaar verboden, maar daar trok niemand zich iets van aan in Ede. Ede was en bleef nu eenmaal de vetste gemeente van de hele wereld!!!      

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *