BAKFIETSTYPES VERBIEDEN IN EDE

Citaat: “bakfietstypes kunnen beter in Amsterdam blijven”.

Dit citaat komt uit een interview in EdeStad van afgelopen woensdag. Een interview met de politieke voorman van de vereniging Burgerbelangen in Ede.

Overigens, die bakfietstypes mogen volgens die aanvoerder van de vereniging Burgerbelangen ook geen huis kopen in Ede. Want volgens die meneer kopen die bakfietstypes voor een appel en een ei een huis in Ede. Dat kan natuurlijk niet. Dat soort mensen moet je weren in Ede. Voor de duidelijkheid: dat is zijn mening.

Een paar vragen over  die bakfietstypes.

Mogen bakfietstypes die niet in Amsterdam wonen wel van hem een huis kopen in Ede?

Of heeft die meneer gewoon een hekel aan alle bakfietstypes in Nederland?

En als je nu al in Ede woont met een bakfiets? Mag dat nog wel van de aanvoerder van de vereniging Burgerbelangen?

Oplossingen voor het bakfietsprobleem.

Sommige politieke partijen hebben weleens een meldpunt opgericht. Om inzicht te krijgen in misstanden, bijvoorbeeld het meldpunt: overlast door asielzoekers. Zou de vereniging Burgerbelangen niet een meldpunt in Ede kunnen beginnen: meldpunt overlast bakfietstypes?

Want die types komt je overal tegen, ook hier in Ede. Gewoon schandalig, irritant. Dat moet stoppen.

Zou misschien die vereniging iets moois, iets structureels kunnen gaan doen over die bakfietsen in de gemeenteraad? Zou die partij, via een initiatiefvoorstel, de Algemene Plaatselijke Verordening kunnen verbeteren? Een toevoeging, dat het voortaan verboden is om in Ede je met een bakfiets op de openbare weg te begeven? Dan haal je wel de landelijke media! Zo is dat!

Een andere, nog meer structurele oplossing is om met z’n allen lid te worden van die vereniging Burgerbelangen! Via de wettelijk verplichte jaarlijkse ledenvergadering wordt die vereniging dan overgenomen door de bakfietstypes!  Dus gewoon de website van Burgerbelangen in de gaten houden wanneer die vergadering er komt! Is er wel eens ooit zo’n vergadering geweest? Maar dit terzijde.

O ja,  ik werd wel nieuwsgierig naar het verkiezingsprogramma van Burgerbelangen Ede. Dus dat programma gelezen, bijvoorbeeld over kunst en cultuur. Daar hebben we tenslotte allemaal verstand van! Net zoals het onderwerp onderwijs. We hebben allemaal op school gezeten, dus hebben we verstand van onderwijs! Burgerbelangen vindt dat er geen onderscheid in Ede mag zijn tussen amateurkunst en professionele kunst. Toevallig ben ik een professionele violist, maar vioolles kan ook gewoon door amateurviolisten gegeven worden. Dat vindt blijkbaar die vereniging Burgerbelangen. Een leerlinge van mij zei laatst: “dat vind ik debiel”.  Maar wellicht ging dat ergens anders over.

Gelukkig heeft de aanvoerder van de vereniging Burgerbelangen zelf al de oplossing bedacht voor alles wat hij op zijn website zet. Hij schrijft (en dat is echt waar!) dat hij zich niet verantwoordelijk stelt voor de onzinnigheden op zijn website. Hij neemt, zo schrijft hij, geen enkele verantwoordelijkheid, of in ieder geval zo min mogelijk.

Die leerlinge van mij zei toch laatst: “dat vind ik debiel”. Ik sluit mij daar van harte bij aan.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *