Leeg

Daar zit ik dan, de vingers die twijfelend hun weg zoeken op het toetsenbord en mijn blik gericht op een (nog) leeg scherm. Het is weer tijd voor mijn wekelijkse column op ededorp.nl maar ik heb geen inspiratie. Mijn, qua omvang toch forse, gedachtentrommel lijkt leeg. Waarover te schrijven?

Bellestein?

Die soap daar is schijnbaar alleen interessant voor een klein clubje ingewijden. Wat je daar ook over schrijft, het leidt alleen tot een achteloos schouderophalen van de wethouder die nergens op reageert laat staan dat iemand reageert vanuit de Gemeenteraad.

Gemeenteraad?

Die hebben hun eigen vergadering geschorst om voor mij volledig onbekende en (dus) onjuiste redenen. Gelet op de omvang en het (nog) niet in Ede aanwezig zijn van besmettingen onnodig. Ook een verkeerd signaal van ons hoogste orgaan in onze gemeente, die bij problemen niet bijeenkomt om de zaak in goede banen te leiden maar meent ‘het goede voorbeeld’ te moeten geven door te gaan thuiswerken?

Thuiswerken?

Ik heb het zelf, i.v.m. mijn ziekte, jarenlang tot grote tevredenheid van alle partijen kunnen doen. Een goede oplossing, maar of dat voor iedereen en in alle nu overhaastig ingevoerde gevallen ook geldt? Voordeel is wel dat je gemakkelijker, verdeeld over meerder keren per dag, kunt gaan hamsteren.

Hamsteren?

Hoewel de uitleg van dit fenomeen mij inmiddels goed is uitgelegd door psychiaters en gedragswetenschappers schrijf ik er toch maar niet over. Voor mij voelt het als een puur asociale daad waar ik me enorm over kan opwinden. En boos worden is weer slecht voor mijn bloeddruk en ontlokt dan de opmerking “rustig opa, rustig” aan mijn kleinzoon.

Kleinzoon?

Nee ook over hem kan (en mag) ik niet te veel schrijven. Maar blij dat hij er is en dat de rest van de kinderen en mijn kleindochter ook komen. Maken er hier vandaag met zijn allen een gezellige dag van na de deceptie van het afgelasten van een lang weekend CenterParcs. Gedurende 4 dagen in totaal 1.5 uur mogen zwemmen leidde tot waterlanders die door een oplettende parkmanager werden opgemerkt. Zijn advies: nu naar huis en omboeken is inmiddels met goed gevolg opgevolgd.

Opgevolgd?

Gelukkig wordt door (bijna) iedereen (bijna) alle adviezen snel en goed opgevolgd. Kerken, moskeeën, (sport)verenigingen, theaters, musea, dierentuinen en vele anderen doen wat van ze verwacht wordt. Er is echter één dringend advies dat niet wordt opgevolgd: “Mensen ga niet hamsteren, dat is niet nodig”. Daardoor zijn (weer) veel schappen leeg.

Leeg?

Daar ben ik dan weer terug bij af, bij het begin. Niets, een (nog) gezond maar leeg hoofd. U zult het er mee moeten doen deze keer. Heeft u mooi de gelegenheid om de columns van mijn collega’s aandachtig te lezen en tot u door te laten dringen. Dat ga ik ook doen en als ik dan net als u vol schiet, heb ik vast weer voldoende inspiratie voor volgende week. Tot dan en blijf gezond.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *