GEWOON GAAN DOEN!

Zomaar twee twitterberichtjes die onlangs voorbij kwamen:

(1)

Heeft de consument wel een “sense of urgency” als het gaat om voedseltransitie? -vraag tijdens panelgesprek #nrclive. Daarom is @TeamFoodEde aanwezig, om straks ook tijdens de breakout- sessie op te roepen tot nu echt samen integraal optrekken en massa maken.

(2)

Dit moeten we beter inregelen als @ValleienVeluwe en @GemeenteEde. Medewerkers doen hun best en wat ze wordt gevraagd door de operatie. We moeten dat inregelen in de uitvoeringsprocessen.

De eerste is afkomstig van iemand van Team Food Ede. Een ambtenaar van de gemeente dus. Al gauw werd opgemerkt dat deze tweet wel eens heel geschikt zou zijn om onder ogen te komen van journalist Japke Bouma die zich veel met ambtelijke taal bezighoudt. De betreffende ‘zondaar’ kroop vervolgens uit de anonimiteit en reageerde sportief door te stellen: “Ik beken schuld! Ik schreef de tweet en je hebt gelijk: Inderdaad voer voor @Japked”.

De tweede tweet is afkomstig van één van onze wethouders (ik heb trouwens nog geen spijtbetuiging langs zien komen). Ook deze zou hoge ogen kunnen gooien in de eredivisie van de ambtelijke taalcompetitie. De onnodige mengeling van veel Engelstalige begrippen en moeilijk taalgebruik is iets wat waar men in bestuurlijk Ede ook niet vies van is. Waar in spreken en schrijven blijkbaar gewoon doen niet meer voldoet.

Kan Ededorp daar niet een prijs voor in het leven roepen? Dan stel ik verder voor om de ultieme gebruiker van helder en duidelijke taal binnen de Edese politiek, Ruben van Druiten van Burgerbelangen als onafhankelijk jurylid te vragen. Laten we eens kijken wie bovenstaande tweets kan overtreffen? Wat mij betreft gaat de hoofdredactie dit binnen haar organisatie allemaal gauw ‘inregelen in de uitvoeringsprocessen’. Of met andere woorden… Gewoon gaan doen!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *