Kim Jong-Mo

Man, wat een prachtige week was het!

Het was de week waarin de censuurcommissie van de gemeente het twitteraccount van @ededorp liet verwijderen. Blijkbaar zitten er in het dorpshuus ambtenaren de hele dag naar internet te gluren of er Edenaren zijn die niet stiekem het logo van de gemeente Ede gebruiken en dan opgewonden in het kantoor van Kim Jong-Johan vertellen dat ze weer iets van het net hebben weten te krijgen. Noord-Koreaanse persvrijheid, het kan in Ede!

Ook Noord-Koreaanse toestanden bij de democraten van D’66 die al ruim voor de verkiezingsuitslag een sollicitatieprocedure hielden voor een nieuwe wethouder. Ongeveer 25 mensen zaten te zweten op een brief, wachtten in spanning op een uitnodiging voor een gesprek maar de winnaar bleek de oud-fractievoorzitter van D’66, die unaniem door het bestuur en sollicitatiecommissie naar voren werd geschoven als wethouder. Je verwacht het niet, hè?

Het werd de wethouder die er niet kwam. Dat blijkt het karma van een Noord-Koreaanse sollicitatieprocedure in Ede. In Noord-Korea schijnt het trouwens wel goed te werken.

Noord-Koreaans ziet ook de foto van de lintjesregen er uit, al bleek die regen maar een heel plaatselijk buitje want er waren maar 17 Edenaren die een lintje ontvingen. En natuurlijk 5 voormalig politici die om allerlei vage redenen onderscheiden werden en ook een medaille ontvingen van Kim Jong-Verhulst. Dit jaar was vooral het CDA aan de beurt. De voormalig CDA-coryfee en voorzitter van Binnenstadmanagement Ede kreeg een lintje, we weten allemaal hoe goed het gaat in Ede-Centrum, en ook de voormalig fractievoorzitter van het CDA, aan wie we de koopzondag hebben te danken, kreeg een lintje.

Door zijn aanwezigheid daalde de gemiddelde leeftijd van de gedecoreerden in ieder geval tot onder de 70. Dat is dan wel weer een verdienste. In het nieuwe college-akkoord is vastgelegd dat de ChristenUnie volgend jaar drie nieuwe leden aan de Orde van Oranje Nassau mag leveren. Zo gaat dat mensen!

De Edese moskee bleek ook de relatie te hebben met Noord-Korea. Zij vroegen om financiering van de bouw van de Al Mouahidin moskee maar die kregen ze niet wat wel bijzonder is omdat al die andere moskeeën die om centjes vroegen dat wel kregen. Maar ja, die vroegen dan ook om geld uit Saudi-Arabië.

Wat minder Noord-Koreaans verloopt de formatieprocedure, alhoewel ook in Ede wat politici spoorloos van het formatiepodium verdwijnen. Terwijl Kim Jong-un vrijdag geëmotioneerd de hand schudde van zijn Zuid-Koreaanse collega weigeren de Edese partijen die het nieuwe college denken te gaan vormen de uitgestoken hand van de SGP.

In Noord-Korea hebben ze geen 5 weken nodig voor een formatie. Misschien kunnen we in Ede wat dat betreft toch nog wel wat meer Noord-Korea gebruiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *