Mooi Van Lelijkheid

Een aspect van iets aan lokale bekendheid genieten is dat je soms geheel ongevraagd ergens in mee wordt gezogen. Dan wordt je naam zomaar vermeld in een twitterbericht waar even later veelvuldig op wordt gereageerd. Je opent niets vermoedend je account en ziet vervolgens dat er tsunami aan berichtjes en re-tweets op jou staan te wachten. Waar gaat dit allemaal over? Wat heb ik nu weer gezegd? Eerste reflex is dan ook ‘Ik zeg niets meer zonder mijn advocaat!’  

Dat gebeurde mij onlangs en de aanleiding is een verkiezing op twitter waarin Ede wordt genoemd. Wat hebben Den Helder, Helmond, Capelle aan den IJssel en Ede gemeen? Deze vier plaatsen staan namelijk in een voorronde die uiteindelijk moet uitmonden in de verkiezing van de titel ‘De lelijkste Stad van Nederland’ Nou, dan voel je direct aan dat dat dit zeker voor Ede geen kansloze missie is. Hierbij wel aantekenen dat we even de bekende stad/dorp discussie laten rusten!

We kijken vervolgens eens naar de 24 andere kandidaten: Spijkenisse, Purmerend, Oss, Hogeveen, Hengelo, Velsen/IJmuiden, Zoetermeer, Assen, Alphen aan den Rijn, Enschede, Roosendaal, Rotterdam, Almere, Apeldoorn, Gouda, Heerlen, Lelystad, Drachten,  Veenendaal (terechte zware tegenkandidaat!), Eindhoven, Heerhugowaard, Almelo, Zaanstad, Vlissingen, Hoofddorp, Emmen, Nieuwegein en Tilburg. Dan is mijn voorlopige voorzichtige conclusie nog steeds dat we kanshebber zijn!

Nu zijn hier een aantal bij die ook echt lelijk zijn maar het bij voorbaat toch moeten afleggen tegen ons uit-de-kluiten-gewassen-heide-dorp. Dan zijn er een aantal steden waar ik geen goed beeld bij heb qua lelijkheid. Maar goed, daar zal de selectiecommissie wel goed voorwerk hebben verricht mag ik aannemen? Kortom, ik verwacht nog wel een massasprint maar de lelijke benen van Ede zullen ons heel explosief wel eens naar de overwinning kunnen leiden!

Wat nog wel wat roet in de euforie kan gooien is stembusfraude. Ik neem aan dat deze verkiezing de beleidsmakers op de Bergstraat niet is ontgaan. Dat het grote lokale leger aan communicatieadviseurs en medewerkers koortsachtig aan het werk is om geheel Russisch geschoold deze verkiezing te dwarsbomen. Mocht Ede niet eens door de voorronde komen dan spreek ik hierbij alvast mijn sterke vermoeden van sabotage uit.

Ede mooi van lelijkheid en dat is ook wel iets om trots op te zijn toch?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *